Schrëtt an engem historesche London Heem dat méi wéi en italienesche Palazzo fillt

D’Dignitéit zréck an en historescht georgescht Haus zu London zeréckzebréngen huet fir de briteschen Architekt William Smalley an den Innenarchitekt Sophie Ashby kee bedeitende Feat bewisen. No senge verschiddene fréiere Inkarnatiounen, vun engem Zëmmerhaus gefëllt mat Studios bis zu enger lëschter 90er Neientwécklung (wou “de ganze Charakter draus erausgeholl gouf”, seet de Smalley), war dat sechs-Geschicht Stucco-Front Terrasshaus a vill Nout. vu Léift an Unerkennung. Dem Smalley säin Zil war d’Skala an den Undeel vun den urspréngleche Schanken vum Gebai virsiichteg ze restauréieren, elo am Besëtz vun enger jonker Koppel – engem Investisseur-Entrepreneur an e fréiere Moude-PR Fachmann, dee viru kuerzem e Puppelchen begréisst huet – sou datt et ouni Effort ka evoluéiere wéi d’Famill gewuess ass. …

Eng grouss Iwwerschwemmung ier d’Koppel ugefaang huet ze bauen huet e Segen bewisen anstatt e Fluch, iwwerraschend. D’Tatsaach, datt esou vill, vu Miwwelen bis Biedem, duerch Waasser duerch d’Maueren aus engem Tank op der ieweschter Stack zerstéiert ginn ass, huet dem Smalley an de Besëtzer d’Méiglechkeet fir frësch unzefänken. Si hunn ausgezeechent zäitgenëssesch Detailer ewechgeholl wéi déi ruinéiert Walnussbuedem déi virdru vum Entwéckler installéiert goufen an amplaz sech op “d’Skala vun de Raim z’entdecken an ze verstäerken”, erkläert de Smalley. “Mir wollten et d’Gefill vun engem Palazzo hunn.” D’Plafongen a Maueren goufen mat traditionellem Dréibänk a Gips restauréiert an duerno mat Kalk gewäsch – “En onheemlech Gewiicht an Déift un d’Haus léinen, wat et opgehalen huet datt et schwaach fillt”, seet hien. Emgéigend goufen Cornices nei gemaach vun deem wat vum Original bliwwen ass. Dieren, déi duerch Waasser verwéckelt goufen, ware genee entspriechend, Plättercher ersat, a Kamäiner an der Kichen an am Iesszëmmer – wéi beweist vun aler Fotografie vum ursprénglechen Haus – restauréiert.

Strukturell gouf d’Erlaabnis kritt, d’Ouverture tëscht der Kichen an dem Iesszëmmer an och tëscht den Zeechesallen um éischte Stack z’änneren “fir datt se net esou geknuppt fillen a besser fléissen”, erkläert den Architekt. Op den ieweschte Stäck, wou d’Schanken vum Gebai nach ëmmer kléngen, goufen nëmmen een internt Buedzëmmer an en zentrale Kleederschaf, deen d’Primärzëmmer opgedeelt huet, ewechgeholl. “Mir hu probéiert grouss Plazen z’entdecken, déi grouss Konschtwierker a Miwwelen huelen, a laang Vue vu vir bis hannen op all Stack ze kreéieren fir Kloerheet un all Raum ze léinen”, seet Smalley.

Mat der architektonescher Séil vum Haus zréck, huet den Ashby dunn mat der Koppel geschafft fir eng dynamesch Sammlung vu Konscht, Antik an zäitgenëssesch Miwwelstécker ze sammelen, souwéi entspriechend Teppecher fir géint dem Smalley seng raffinéiert, streamlined Kuliss ze resonéieren. D’Konscht, souwuel d’Koppel hir existent Stécker abegraff an déi speziell fir d’Haus kaaft hunn, hunn e Schlësselausgangspunkt geliwwert fir “d’Stëmmung an d’Gefill vun all Zëmmer ze diktéieren”, seet Ashby.

“Wa mir zum Beispill d’Kyle Weeks Fotoen am Zeeche gesat hätten am Géigesaz zum Gaartraum, zum Beispill, wier et e ganz anere Raumstil ginn”, füügt si derbäi. Als Ausgangspunkt fir d’Faarfpalette huet d’Ashby op d’Koppel hir Wierker vum Los Angeles-gebuerene, Paräisser jonke Kënschtler Mattea Perrotta gezeechent fir d’Schwämm vu sanften Nuancen z’informéieren, vu sëlwerglänzenden Blues bis rosa rosa, si huet subtil duerch d’Haus geschloen.

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *