West Coast Design Firma gewielt fir Portland Musée vun Art Expansioun

Eng Expansioun vum Portland Museum of Art, dee seng Gréisst méi wéi duebel wäert a béid Congress Square an d’Skyline vun der Stad transforméiere wäert vun der West Coast Firma Lever Architecture iwwerwaacht ginn.

“Dëst ass ee vun de bedeitendsten Momenter an der 140-Joer Geschicht vum PMA”, sot de Musée Direkter Mark Bessire an enger Ukënnegung. “De Lever, an d’Team, déi se zesummegesat hunn, hunn bewisen datt si sech déif ëm d’Zukunft vun eiser Regioun, eis eenzegaarteg Konschtkultur an d’Bedierfnesser vun eise Gemeinschaften këmmeren.”

Lever – baséiert zu Portland, Oregon, a Los Angeles – an dräi aner Finalisten mat Expertise am Musée Design goufen am November ugekënnegt.

“De ganze Prozess war super, a vill Saache gefillt serendipitous,” sot Chandra Robinson, engem Direkter bei Lever. “D’Team huet sech verbonnen a kohäsiv gefillt fir mat eisem Design ze kommen, an dat huet de Prozess méi Spaass gemaach.”

Den Thomas Robinson, de Matgrënner vun der Firma, sot, hie wier beandrockt vum “authentesche Wonsch vum Musée fir wierklech mat der gréisserer Gemeinschaft ze engagéieren”, eppes wat net mat all Projet geschitt.

De Musée lancéiert ëffentlech eng $ 100 Millioune Kampagne am Februar fir säi Campus am Zentrum vu Portland auszebauen an ze vereenegen, deen net méi adäquat Plaz fir seng wuessend Sammlung vu Konschtwierker a Personal huet.

Déi existent Campus enthält scho fënnef Gebaier déi en halleft Block tëscht High- a Spring Stroossen bal direkt an der Mëtt vun der Portland Hallefinsel besetzen. Dat lescht Gebai, de Charles Shipman Payson Building, gouf 1983 gebaut an hält vill vum Ausstellungsraum vum Musée.

Déi aner Gebaier ginn esou wäit wéi 1801 zréck, obwuel all iwwer d’Jore renovéiert goufen.

D’Expansioun war nëmme méiglech nom Musée 2019 Deal fir 142 Free St. vum Children’s Museum and Theatre of Maine, deen op Thompson’s Point geplënnert ass. Dat Gebai gëtt ofgerappt an duerch dat neit Gebai entworf vum Lever ersat.

E Rendering vum Portland Museum of Art Renovatioun an Expansioun vum Lever Architecture. Bild vum Lever Architecture, Ugedriwwe vum Portland Museum of Art an Dovetail Design Strategists

De Konzeptdesign presentéiert vun der Architekturfirma weist eng kromme Front, dominéiert vu Fënstere, déi mat der Héicht vum Payson Gebai vis-à-vis vum Congress Square passen. De Glas-schwéier Design géif op alle Säiten weidergoen an d’Héicht vum Gebai géif no hannen eropgoen, d’Payson-Gebai mat deenen aneren verbannen: d’Schweess Memorial Galeries, d’McLellan House an d’Clapp House.

Timber AN TERRA-COTTA

A senger Propositioun huet de Lever gesot datt d’gebogen Dachlinn entworf ass fir d’Sonn ze kadree wéi se eropgeet an ënnergeet an d’Maine Wabanaki Gemeinschaften ze honoréieren. D’Gebai gëtt aus Holz gemaach, e Wénkel op d’Geschicht vu Maine Bëschprodukter, an Terrakotta.

Den Thomas Robinson sot, e Gebai ze designen, dat nahtlos an déi bestehend Gebaier passt, wier Erausfuerderung awer méi interessant wéi vun enger eidel Säit unzefänken.

“Et ass net nëmmen eng Ergänzung, et ass eng Transformatioun, well et muss verbannen mat deem wat do ass,” sot hien. Et ass eng Hochzäit vun al an nei; vu Stad a Landschaft.”

De Kyo Bannai, e Musée Verwaltungsrot Member, huet d’Jury vu kulturellen a Geschäftsleit gefouert, déi de Lever gewielt hunn a sot datt et Stonnen gedauert huet fir de Gewënner ze wielen. Um Enn stoung de Lever fir seng Virbereedung eraus – a säi Wëllen flexibel ze sinn.

“Si weisen Vertrauen an hirer Approche a weisen gläichzäiteg d’Fäegkeet ze lauschteren an d’Begeeschterung fir vun aneren ze léieren”, sot Bannai. “Sou suergfälteg duerchduecht wéi hir Propositioun war, erkennen si och datt dëst den Ufank vun der Rees ass wéi se dëse Fréijoer eescht mat eiser Gemeinschaft schaffen.”

De Bannai sot, datt déi méi wéi 2,000 ëffentlech Kommentarer iwwer déi véier Finalisten iwwerwältegend positiv waren, a vill si mat Jurymemberen ausgemaach datt dem Lever säin Design erausstécht.

“D’Lever Konzept éiert d’Aktualitéit vun eiser Stad”, seet ee Kommentar. “Seng Stroossfassad op der Free Street trëfft dem Payson Gebai. … Et fänkt mam PMA Heem un an hieft et dann op an no baussen, Richtung Hafen, den Hafen, d’Mier.

Och wann de Konzeptdesign geluewt gouf, kënnen d’Elementer, a wahrscheinlech wäerten, änneren. Lever Architektur a Musée Beamten kréien un engem finalen Design ze schaffen no zousätzlech Diskussioun a Communautéit Engagement. De Projet gëtt erwaart net bis 2026 fäerdeg ze sinn.

Virun all Konstruktioun muss de Projet op d’mannst vun de Planungs- an historesche Conservatiounsrot vu Portland iwwerpréift ginn, sot d’Stadspriecherin Jessica Grondin. Wann et eng Ännerung vum Landverbrauchscode erfuerdert, muss de Musée eng Ännerung ufroen, déi d’Zoustëmmung vum Planungsrot a vum Gemengerot brauch.

Wéi de Musée seng Absicht ugekënnegt huet e bësse manner wéi engem Joer auszebauen, huet d’Personal e sechs- oder siwenstäckeg Gebai virgesinn dat 60.000 Quadratmeter nei Plaz géif kreéieren.

E puer vun den Elementer, déi de Musée mat abegraff wëll, sinn e Rez-de-Chaussée mat gratis Konschtgalerien, Klassesäll a Gemeinschaftsraum; Raum fir en Auditorium, Reesausstellungen, Büroen, en All-Alter “Spacemakers” an e Fotografiezenter; an en Daach Skulptur Gaart a Café.

A VISION OF ART FIR ALL

Virun allem de Musée Cheffen wëllen datt den nei konstituéierten Musée eng richteg Versammlungsplaz ass, fir all, d’Iddi ofbaut datt Konschtmusée nëmme fir déi räich sinn.

Chandra Robinson sot, datt de Rez-de-Chaussée, dee soll fir all fräi an zougänglech sinn, an den Daachgebitt, wäerte wahrscheinlech erausstoen wéi den Design raffinéiert ass.

“Hir Missioun vun der Konscht fir all ze verstoen, dat ass eppes wat mir iwwer de Wee geduecht hunn,” sot si. “Wéi kënne mir e puer Programméierungen weisen, déi hiert Gebai einfach net ënnerstëtzt, oder nei Méiglechkeeten entdecken a Plazen, déi se nach net haten?”

De Lever gouf ënner méi wéi 100 Teams aus der ganzer Welt ausgewielt, déi de leschte Summer Propositioune presentéiert hunn. Teams goufen vun der Berodungsfirma vum Musée, Dovetail Design Strategists vun New York, instruéiert fir divers a spezialiséiert Teams zesummenzestellen.

Ënnert deenen, déi mam Lever konsultéiert hunn, war de Chris Newell, e Passamaquoddy a fréieren Direkter vum Abbe Museum zu Bar Harbor.

De Musée huet fir d’éischt un d’Expansioun am Joer 2014 ugefaang ze denken, wéi e lokalen Architekt d’Optrag krut d’Gebaier an d’Terrainen ze iwwerpréiwen an e Campus Masterplang ze designen.

Den Expansiounsprojet fällt och mat enger lafender Reform vum Congress Square, ee vun de beschäftegste Gebidder vun der Stad, déi e Redesign vun der Kräizung a vum Park enthält, deen direkt vis-à-vis vum Musée ass. Dat kéint iergendwann d’nächst Joer fäerdeg sinn.


Benotzt de Formulaire hei ënnen fir Äert Passwuert zréckzesetzen. Wann Dir Äre Kont E-Mail ofginn hutt, schécken mir eng E-Mail mat engem Resetcode.

Virdrun

Nächste »

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *